A karácsonyfa beszerzése, legyen az élő, cserepes, műanyag, vagy valamilyen alternatív megoldás, általában férfimunka. Aki szeret időben pontot tenni a feladatai végére, az már idejekorán, ősszel beszerez egy élethű másolatot, a műfenyővel pedig hosszú időre kipipálhatjuk a problémát.

Ezekből a gyártott fákből már mindenféle színben, méretben találunk megfelelőt, de az amerikai Hammacher Schlemmer által forgalmazott kivitel szó szerint kitölti a piaci rést. Pontosabban a fal és a fa közötti rést, ez ugyanis egy félbevágott, falnak támasztható darab.

Fél karácsonyfával is lehet teljes az ünnep 1

Helyszűkében ötletes megoldásnak tűnik, így a magasságból nem kell áldoznunk, a látvány szemből egy teljes fát mutat, és nincs szükség asztalra állított, szomorú törpe-karácsonyfára. Ráadásul a díszítés legidegtépőbb részét, a világítás felhelyezését is megspóroljuk, ugyanis a LED-füzért már gyárilag rátekerik az ágakra. 

Az igaz, hogy még a jobb fajta, vágott fákból is vehetünk 6-8 darabot, mire elköltjük a félfa vételárát. Ezért a falhoz tapasztható darabért ugyanis 250 dollárt, vagyis 75 ezer forintot kérnek az Egyesült Államokban. Fél karácsonyfával is lehet teljes az ünnep 2