Egyre közelebb van már a nap, amikor a magyar vásárlók is hozzájuthatnak a Sony ötödik generációs játékkonzoljához, a PlayStation 5-höz. A japán cég már jóval a november 19-i dátum előtt elkezdte csepegtetni az információkat, a játékosközösség legnagyobb örömére.

Az elődjéhez képest masszívabb játékkonzolról most egy komolyabb videót is közzétett a Sony. A hétperces felvételen egy japán szakember szedi szét nagy alapossággal a PS5-öt, anyanyelvén elmagyarázva, hogy milyen alkatrészekből épül is fel a fehér borítású torony. Aggódni nem kell a japán nyelv miatt, a videó angol felirattal is nézhető.

A rendszer talán legérdekesebb része, hogyan is küzdöttek meg a mérnökök azzal a problémával, hogy működés közben a konzol rengeteg hőt termel. Ehhez már nem volt elég egy masszív hűtőborda és egy nagy, mókuskerékszerű ventilátor párosa: némi folyékony fém is került az áramkör bizonyos részére, ami szintén a hűtést szolgálja. Az erről szóló rész az alábbi videóban 5:58 körül kezdődik, de érdemes végignézni az egész szétszerelést.