Mel Gibson legnagyobb szerepeiben a halál felé futó, őrült, kiégett, de kegyetlenségükben mégis morálisan jó irányba tartó karaktereket játszott el. Mad Max nem volt kíméletes, de mégis éreztük, hogy igaza van. Martin Riggset a Halálos fegyverből pedig nem kell senkinek bemutatni: zaklatott, labilis idegállapotú férfi, mióta a felesége nemrég autóbalesetben meghalt. Azóta iszik, dohányzik és öngyilkos gondolatai vannak.

Ezt a karaktert Mel Gibson bármilyen fizikai, lelkiállapotban hozza, még akkor is, ha Mikulásként, nagy szakállal kell eljátszania. Erre a kemény, de a poénokra is kapható alakításra alapoz Eshom és Ian Nelms (A Waffle Street farkasa) a Fatman, amelynek végre megtekinthető a legújabb előzetese.

A sztori szerint a válságos időket élő Mikulás üzletet köt az Egyesült Államok hadseregével, miközben egy igen gonosz kölyök bérgyilkossal próbálja őt levadászni.

Könnyed, véres szórakozásnak tűnik a karácsony előtti időszakra, és vérből nem lesz hiány, mivel R, vagyis felnőtt besorolást kapott a film. A Fatman november elején bemutatják néhány amerikai moziban, november 17-én viszont már az internetre is felkerül.

a videó a hirdetés után indul