Vidéki kis falu, fagyos tél, világháború, spanyolnátha. Tökéletes háttér egy olyan horrorfilmhez, amiben nem a fröccsenő vér játszik főszerepet. Az előzetes alapján pedig Bergendy Péter alkotása, a Post Mortem helyesen elhagyja az undort keltő zsigeri vonalat, és a félelem gyökerére koncentrál. 

A történet szerint egy frissen leszerelt katona, Tomás a falvakat járja, és halottakról készíti el az utolsó fotójukat – a családjuk körében. Csakhogy nem minden halott az, aminek látszik, és a természetfeletti jelenségek egyre csak szaporodnak.

a videó a hirdetés után indul

A hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó magyar horrorfilmben olyan színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Klem Viktor, Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor.

A rendező Trezor című filmjét 2019-ben nemzetközi Emmy-díjra jelölték, korábban pedig nagy közönségsikert aratott A vizsga című filmje. A Post Mortem várhatóan 2021 januárjában érkezik a mozikba.