A programozók, fejlesztők ősi szokása, hogy rejtett funkciókkal dúsítják fel a kódot, melynek ismeretében a megszokottól eltérő, vicces, poénos dolog történik a monitoron. A Google keresője pedig tele van ilyenekkel, nem csak a dinóval ugrálhatunk, ha épp nincs internet, összeszedtük a kevésbé ismerteket!

Do a barrel roll – A Google keresőjébe a „do a barrel roll” vagy azt, hogy „z or r twice” beírva az egész világ a feje tetejére áll, a kereső egy teljes fordulattal üdvözli a próbálkozást.

Roll a dice – Ha ennél összetettebb szórakozásra vágyunk, akkor kockajátékra is rávehetjük a Google-t. A “roll a dice” kifejezést beírva felül megnyílik egy kis virtuális kockaasztal, ahová a saját ízlésünknek megfelelő oldalszámú, különböző kockákat helyezhetünk, majd gombnyomásra indulhat a dobálás. Hasznos, ha épp társasjátékozik a család, de elvesztek a kockák, ez a megoldás helyettesítheti a fizikai dobást, és talán a csalásra is kisebb az esély. 

Ha nagyon unatkozunk, akár kockázhatunk is a Google keresővel 1

Hasonló hatást ér el a “flip a coin” beírása, ekkor nem kockát, hanem pénzérmét dob fel nekünk a Google. 

Askew – érdekes angol kifejezés, jelentése ferdén, lejtős. Ezzel el is árultuk a funkcióját, nem csinál mást, csak kissé megdönti a képernyő tartalmát. 

Ha nagyon unatkozunk, akár kockázhatunk is a Google keresővel 2

Metronome – Ilyen is van, a Google gondol a gyakorló zenészekre. Ezt beírva egy metronómot kapunk, amit tempójelző eszközként kedvünkre állíthatunk. 

Ha nagyon unatkozunk, akár kockázhatunk is a Google keresővel 3

Pac-Man – Igen, kicsiben elindul a legendás arcade-játék, minden számítógépes szórakozás egyik ősatyja, a Pac-Man. Ez a funkció egyébként 2010 óta van velünk, a játék ekkor ünnepelte 30. születésnapját, és a Google programozói nagy rajongók, ezért megemlékeztek a jeles alkalomról.

Ha nagyon unatkozunk, akár kockázhatunk is a Google keresővel 4

Az idő múlásával néha jönnek új funkciók, eltűnnek régiek, de annyi biztos, hogy a Google mindig tartogat valami érdekességet, amire nem is gondolnánk.