Manapság a sportolók érdemeit nemcsak a pályán, hanem azon kívül nyújtott teljesítményük szerint is értékelik, ez is befolyásolja, rangsorolja őket. A Nielsen piackutató vállalkozott is arra, hogy kiderítse, kik a világ legeladhatóbb sportemberei.

Ehhez főként a közösségi médiában mutatott aktivitásukat vették figyelembe, hiszen manapság ott lehet a legnagyobb befolyást gyakorolni a követőtáborra. A kutatók több mint 21 sportág 6000 sportolójának fiókját figyelték egy éven keresztül, így született meg a végső lista.

A legjobb ötven közé két Forma-1-es versenyző is bekerült: Lewis Hamilton a 21., Charles Leclerc a 37. helyet foglalja el a listán, melynek többségét futballisták és kosárlabdázók alkotják.

Ezekre a sportolókra figyelünk leginkább 1

Lewis Hamilton és Charles Leclerc

E két sportág képviselői foglalják el az első három helyet is a dobogón: harmadik helyen LeBron James áll, míg a második helyen némileg meglepő módon Cristiano Ronaldo áll. Az Instagram királyát csak legnagyobb riválisa, Lionel Messi tudta lenyomni, a kutatók szerint a Barcelona argentin csatárja minimális különbséggel, de eladhatóbb, mint a Juventus portugálja.

Ezekre a sportolókra figyelünk leginkább 2

Lionel Messi (balra) és Cristiano Ronaldo

A lista legjobb női szereplője a kanadai teniszező, Bianca Andrescu az ötödik helyen, holtversenyben Neymarral, a PSG brazil futballistájával. A legjobb 50 sorrendje ide kattintva megtekinthető.