Többek között a kosaraslegendákhoz, Michael Jordanhez és az év elején elhunyt Kobe Bryanthez köthető tételekre is lehet licitálni december 4-én Beverly Hillsben, a Julien’s Auctions Icons and Idols nevű árverésén, az aukció legnagyobb figyelmet kapó darabjai azonban az Egyesült Államok 44. elnökéhez, Barack Obamához, valamint feleségéhez, Michelle-hez köthetőek.

Az árverésen kalapács alá kerülnek az elnöki pár ruhái is, mely közül kiemelkedik egy kosarasmez, melyet Obama még középiskolában viselt. A hawaii Punahou Iskola csapatában játszó későbbi elnök 23-as számú meze mellé jár egy évkönyv is 1979-ből, melyben Barry Obamaként szerepel a 2017-ig hivatalban lévő vezető.

Egy vagyonba kerülhet Obama középsulis kosármeze 1

A Julien’s Auctions szakértői szerint a mez és az évkönyv párosa igazi relikvia lehet az egykori elnök rajongóinak, így nem tartják elképzelhetetlennek a 150-200 ezer dolláros (45,8-61,1 millió forintos) vételárat sem.

Egy vagyonba kerülhet Obama középsulis kosármeze 2

Michelle Obama ruhatárából egy fekete estélyi ruhát árvereznek el, melyet a First Lady a 2010-es, Fehér Házban tartott karácsonyi ünnepségen viselt. A dressz leütési ára akár 70 ezer dollár (21,3 millió forint) is lehet.

Egy vagyonba kerülhet Obama középsulis kosármeze 3