Akár a 225 kilométer/órás végsebességet is elérheti, hagyományos társaihoz képest pedig háromszor messzebbre repülne a Sonin Hybrid életmentő drónja, mely nevében nem véletlenül található meg a hibrid szó. Ahhoz ugyanis, hogy minderre képes legyen a gép, egy öntöltő rendszert alakított ki az atlantai központú Recruit Drone nevű cég: egy belső égésű motor termeli az áramot, mely hajtja a propellereket, így hidalva át az akkumulátorok kapacitása jelentette hatótávolsági gondokat.

Nem ez az egyetlen megsüvegelendő tulajdonsága a drónnak, melyet elsősorban a sürgősségi ellátók igényeinek megfelelően terveztek: a remek menetteljesítmény a könnyű, szénszálas váznak is köszönhető. Hogy a gép merre repül éppen, egy 4K-s kamera segítségével lehet követni, mely 30-szoros optikai és 12-szeres digitális zoommal rendelkezik, de van rajta világítás és infravörös érzékelő is, ha rosszak lennének a látási viszonyok.

A drónt élesben még nem vetették be, egyelőre a bétatesztek folynak olyan hatóságok segítségével, amelyekből később potenciális vásárlók válhatnak: visszajelzéseik alapján tovább csiszolják a drón azon tulajdonságait, melyekre a legnagyobb szüksége lehet az életmentőknek.

A végső cél egy olyan szerkezet megalkotása, mely a lehető legrövidebb válaszidővel dolgozva tudja a hatóságok munkáját segíteni a vészhelyzetekben.