11 év után beszántják a Farmville nevű játékot, melyet mindenki a Facebook fénykorából ismerhet. A virtuális gazdálkodásról szóló program fejlesztője, a Zynga bejelentette, hogy december 31-e lesz az utolsó nap, amikor ki lehet küldeni a traktorokat a földekre, be lehet takarítani a kukoricát és megfejni a teheneket.

A játék igazi fénykora 2009-2010 környékén volt: debütálása után hat héttel már világszerte tízmillió játékos állt aktív kiberfarmernek, de a legszebb napokon 30 millióan is meglátogatták a földjüket. 2012-ben aztán az anyacég úgy döntött, hogy a Facebook segítsége nélkül, önállóan folytatják tovább az üzletet.

Ez nem volt jó döntés, ugyanis a játék népszerűsége bezuhant, a Farmville 2 néven érkező folytatás pedig közel sem volt olyan sikeres, mint elődje. Az eredeti játék azért áll le év végén, mert az Adobe nyugdíjba küldi a játék futtatásához szükséges Flash-t: ez nem azt jelenti, hogy már nem használhatjuk a kiegészítőt, egyszerűen csak nem frissítik többet. Ettől függetlenül mindenki próbál megszabadulni tőle a biztonsági kockázatok miatt, ezért búcsúzik örökre a Farmville is.

“Tudjuk, hogy közületek sokan a legelejétől fogva velünk vagytok, felépítve az évek során egy olyan globális játékosközösséget, akik annyira élvezik a játékot, mint mi. Ezért szeretnénk köszönetet mondani” – búcsúzott el a Zynga a Farmville-használóktól.

Itt a vége, leáll a Facebook legismertebb játéka 2