Alapvetően nem egy túl drága rágcsálnivaló a chips, hiszen csak krumpli, olaj és némi fűszer kell hozzá. Mégis létezik ebből is aranyáron mért csúcskategória: egy svéd sörfőzde, a St. Eriks alkotta meg azt a limitált kiadású burgonyaszirmot, mely jelenleg kategóriája legdrágábbja.

A cég a drága ropogtatni valókat elsősorban azért alkotta meg, hogy egy kis hírverést generáljanak maguk körül. Ezt sikerült is elérniük, de ettől függetlenül nagy hangsúlyt fordítottak a krumpliszirmok ízvilágára, melyek szerintük tökéletesen passzolnak az általuk készített sörökhöz.

Ennél drágább chips nincs a világon 1

Maga a chipshez felhasznált krumpli is különleges forrásból származik: Svédország déli részén, egy meredek hegyoldalon nőttek a gumók. A körülmények miatt szóba sem jöhet a gépesített termelés, ezért minden burgonyát kézzel szedtek ki a földből. Az ezekből készített szirmokat többek között sajttal, helyi gombával, szarvasgombával, tengeri moszattal, kaporral, svéd hagymákkal és sörrel ízesítették.

Annak ellenére, hogy az öt szirom átszámítva közel 28 ezer forintba került, a korlátozott számban készült rágcsálnivalót már el is kapkodták. A bevétel nem a sörfőzdét gazdagította, a pénzt jótékony célra ajánlották fel.