Korábban már beszámoltunk arról, hogy Tom Cruise Elon Musk és a NASA segítségével el akarja készíteni a világ első, az űrben forgatott mozifilmjét. Nos, a tárgyalások az utóbbi időben nagyon jól haladtak, és egész jól alakultak.

A színész el is kezdheti a felkészülést a Földön kívüli forgatásra, ugyanis jövő októberben a SpaceX űrhajójának fedélzetén el fogja hagyni a bolygót a rendező Doug Limannel együtt. Rajtuk kívül biztosan lesz még egy pilóta is az űrjárművön, de a négyszemélyes szerkezet negyedik helye még kiadó, arról nincs információ, hogy ki utazik a világsztár társaságában.

Magáról a produkcióról egyébként továbbra sem derült ki sok információ: se a címét, se a mögötte álló stúdiót nem ismerni. Az azonban sejthető, hogy valami nagyszabású művel készülnek az alkotók: a film költségeit hozzávetőleg 200 millió dollárra, átszámítva 62 milliárd forintra becsülik. Ezzel az összeggel Tom Cruise űrfilmje még csak be sem fér a világ tíz legdrágább mozija közé, melynek élén A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című 2011-es alkotás áll 376,5 millió dollárral.