Elképesztően sikeres volt a Joker, melyet jól bizonyít a főszereplőnek, Joaquin Phoenixnek ítélt Oscar-díj a legjobb férfi főszerepért, valamint az, hogy a forgalmazó Warner Bros. egymilliárd dollárt keresett az alkotáson. Nem is csoda, hogy a cég két folytatást is tervez a tavaly bemutatott mozihoz, igazi aranytojást tojó tyúkká téve azt.

A jelentések szerint mindehhez már csak a színész belegyezése kellene, aki a pletykák szerint azon vívódik, vállalja-e újra Arthur Fleck, azaz Joker szerepét. “Joaquin eredetileg úgy érezte, a Joker egy egyedülálló film. Mostanra azonban megváltozott a hangnem, és újra el akarja játszani a szerepet” – nyilatkozta egy bennfentes a Mirror magazinnak.

Biztos, ami biztos, a Warner Bros. mindent bevet, hogy Phoenix igent mondjon: a jelentések szerint nem kevesebb mint 50 millió dollárt, átszámítva 15,1 milliárd forintot kínálnak, ha végül elvállalja a következő két film főszerepét. Ez elképesztően nagy összeg, figyelembe véve azt, hogy az első rész mindössze 55-70 millió dollárból készült, de még így is bőven megérné a kiadónak.

Ha minden a tervek szerint alakul, 2024-ig elkészülhetne már a harmadik rész is, a rendezői székben pedig az első epizódhoz hasonlóan Todd Phillips ülhetne.