Válaszd ki a számodra tökéletes mozgásformát!

Nagyon meglepő, a mozgás kulcsfontosságú abban, hogy milyen gyorsan adod le a túlsúlyt. Tulajdonképpen a sikered kb.30-40 %-a múlik ezen.

A leghatékonyabb zsírégető a futás, ám ez nem javasolt akkor, ha viszonylag nagy a felesleg rajtad, mert akkor hamarabb mennek tönkre az ízületeid, mint hogy leadnád a zsírpárnákat. Ilyenkor inkább kezdj fél óra biciklizéssel, akár konditeremben, majd egészítsd ki az edzést fél óra könnyű súlyzós tréninggel. Ezt folytasd, és ha már lement 8-10 kg, akkor beépítheted a kocogást is.

Akik jobb erőnlétben vannak, válasszák a HIIT edzést, vagyis a váltott intenzitású, intervall mozgásokat. Ez lehet kocogás, amikor 15 perc összidőbe sprinteket iktatsz be, de lehet aerobik/fitnesz jellegű, amikor váltod a négyüteműket a fekvőtámaszokkal, majd a guggolással és helyben futással. Ezek mindegyike 45-60 mp legyen.

Akik a leadott kilók hatására totális pörgésbe jönnek, azok olyan hatásos zsírégetők közül válasszanak, mint a kangoo, a spinracing, vagy a Hot Iron.

3 zsírégető tipp, hogy kereket oldjon a túlsúly (x) 1

 

A megfelelő étrend mindennek az alapja

Sokféle diéta létezik, melyek gyors fogyást ígérnek, általában valamilyen hiányt okozva a szervezetben. Ráadásul a hatásuk rövidtávú, és általában a leadott kilók duplája tér vissza, amikor újra rendesen étkezel. A megoldás egy olyan étrend, ami tartható is, minimum fél éven át. Tehát, amitől nem alakulnak ki hiánybetegségek. Ilyen a ketogén étrend, és a paleo-ketogén étrend, melyen pl. az indiánok vagy eszkimók is élnek évezredek óta. A lényege a magasabb zsírfogyasztás, és az alacsony szénhidrát bevitel, illetve a szükséges fehérje is benne van. Ezeknél a test ketontesteket állít elő, az energiát nem cukorból nyeri, a végeredmény pedig a kilók lepörgése, miközben energikus leszel. Fontos, hogy ne a növényi zsírok, hanem az állati zsírok adják az étrend alapját.

Támogasd a szervezeted étrend-kiegészítőkkel

Kicsit rá lehet segíteni a folyamatokra, olyan aminosavakkal, mint a BCAA, a glutamin, de kiváló zsírégető társ az L-karnitin is. Ne felejtsd el a magnézium, a szelén és a cink pótlását sem, ha nagyobb igénybevételnek teszed ki a szervezeted!