A Sotheby’s New York-i hip-hop kultúrával foglalkozó szerdai aukcióján 120 tételre lehetett licitálni. Ez volt az első olyan árverés, amelyet egy nemzetközi aukciósház teljes egészében a hip-hop világának szentelt. A kikiáltási tárgyak között ékszerek, divatcikkek és képzőművészeti alkotások is szerepeltek.

Notorious B.I.G. koronáját, amelyet az 1997-ben készült King of New York című fotón viselt, először vitték árverésre. A relikviáért előzetesen 200-300 ezer dolláros (60-90 millió forintos) árat várt a Sotheby’s szakértője.180 milliót fizettek egy koronáért, ami műanyagból készült 1A New York-i rappert, akit Biggie Smalls néven is ismertek, 24 évesen lőtték le Los Angelesben egy fotózás után. Halálának körülményeire éppúgy nem derült fény, mint ahogy az egy évvel korábban, 1996-ban 23 évesen megölt rapper, Tupac Shakur halála is megoldatlan maradt.

Casandra Hatton, a Sotheby’s szakértője szerint a korona értéke azért ugorhatott ilyen magasra, mivel felismerhető darab. “Bárki, aki a kilencvenes években élt, tudott Biggie koronájáról. Szerepelt a pólókon, magazinok borítóin, ikonná vált” – fogalmazott.

A műanyag koronát a rapper és a fotót készítő Barron Claiborne is aláírta. A győztes licitáló a fotó kinagyított példányát is megkapta.

Az árverés további fénypontjai közül a várakozásoknak megfelelő áron, 75 600 dollárért (22,8 millió forintért) kelt el Shakur 16 évesen írt 22 szerelmeslevele, amelyet középiskolai szerelmének, Kathy Loynak címzett 1987-1988-ban.