Egy átlagos, 18 lyukas golfpálya 6 kilométer hosszú, de a nagyobbak akár 8 kilométeresre is nyúlhatnak, de az utóbbiak is eltörpülnek amellett az ausztrál létesítmény mellett, mely a világ leghosszabbja a maga 1365 kilométerével.

A Nullarbor Links golfpályán is 18 lyukba kell beletalálni, ami 72 ütésből lehetséges is. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy ütésnek 19 kilométerre kell elszállnia: az Eyre-autópálya mentén elnyúló sportlétesítmény lyukai átlagosan 66 kilométerre vannak egymástól, a legnagyobb távolság 200 kilométer. Kényelmesen bejárva a teljes útvonalat, a játék öt napig tart.

Öt napig tart egy játék ezen a golfpályán 1

A legenda szerint a pályát a Ausztráliát kelet-nyugat irányban átszelő kamionosoknak készítették, hogy legyen mit csinálniuk a hosszú, monoton úton pihenés közben. Valójában azonban sokkal jobban megállja a helyét az a feltételezés, hogy két golfkedvelő és néhány üveg bor találkozása szülte a nem mindennapi ötletet, a turisták odacsalogatására.

Öt napig tart egy játék ezen a golfpályán 2

Szép a látvány, azt meg kell hagyni

A hely egyre népszerűbb, habár az elmúlt tíz évben mindössze 17 ezren váltották ki a pontszámoló füzetet. A pálya végigjátszása közben a látogatók felfedezhetik Dél-Ausztrália természeti és kulturális szépségeit.

Öt napig tart egy játék ezen a golfpályán 3

Az ausztrál élővilág a golfozókat sem kíméli