Egy hete hirdette meg különleges akcióját az Anglia nyugati részén található Workington egyik étkezdéje. A Madihah’s azóta országos szinten felkapott lett a Tower Burgernek köszönhetően, mely nem kevesebb, mint hatvan átlagos hamburger méreteivel vetekszik.

Az energiatartalmát tekintve több mint 30 ezer kilokalóriásra becsült burgerben 12 kilónyi marhahúspogácsa, 20 szelet bacon és rengeteg sajt található, kiegészítve némi salátával és pepperonival, csak az íze kedvéért. Az 56 emeletes hústorony tömege egy kisgyermekével vetekszik, mégis ingyen adná Kyle, az étterem tulajdonosa.

Ingyen kínálják ezt a kalória-atombombát 1

Ehhez azonban teljesíteni kell egy fontos feltételt: egy órán belül el kell fogynia az ételnek. “Csak a marhahús közel 30 ezer kcal, a sajt pedig további kétezer. Már a sajtot önmagában elfogyasztani is kihívást jelent” – mondta a tulajdonos, hozzátéve, hogy a múltban már több kihívása is volt az éttermének, de ez túlszárnyalja mindet.

Kyle nagyjából lehetetlennek tartja, hogy bárkinek is sikerülne lenyomnia ennyi ételt a torkán. Aki mégis megtenné, annak nagyjából két hétig nem is kellene semmit sem ennie: egy átlagos ember napi energiaszükséglete 2000 kilokalória körüli, a hamburger pedig ennek körülbelül tizenötszörösét tartalmazza. Ha valaki mégis megpróbálkozik a kihívással, de elbukik, annak ki kell fizetnie az étel 30 fontos (11600 forintos) árát.

Megpróbálkoznál ezzel a kihívással?
Persze! Még lehet, hogy sikerül is megenni időn belül
32% (82)
Nem, már most a rosszullét kerülget
68% (175)