Martyn Green családjával a walesi tengerparton töltötte szabadságát, amikor valami szokatlant láttak a víz mellett. Egy hatalmas farönköt mosott a partra a tenger, melyet ritkán látott, az avatatlan szemek számára nem túl bizalomgerjesztő élőlények nőttek be. A hosszúkás, kocsonyás állagú teremtmények úgy néznek ki, mint a görög mitológiában a gorgók kígyóhaja.

Értékes tengeri “szörnybe” botlott egy sétáló család 1

A 47 éves családfő telefont ragadott, és felvette a nem mindennapi látványt. Elsőre ők sem tudták, mit találtak, de egy gyors Google-keresés után kiderítették, hogy a kacsalábú rákok egyik alfajával találkoztak. Ezek az állatok Portugáliában és Spanyolországban ínyencségnek számítanak, és darabonként akár 10 ezer forintot is fizetnek értük.

A partra sodort farönkön a megtaláló becslése szerint legalább 2000 kagyló lehetett, így annak értéke legalább 20, de akár 25 millió forintnak is megfelelő összeg lehet. Drágaságukat finom ízük mellett annak köszönhetik, hogy nehezen hozzáférhető helyen nőnek: leginkább az óceánban található kiszögellő, csúszós sziklákat szeretik ezek a kagylók, ahol ráadásul a víz sem a legnyugodtabb.