Manapság a Nintendo tűnik az egyik leginnovatívabb játékfejlesztőnek: a japán vállalat a Switch nevű konzolja segítségével az utóbbi időben igyekezett megújítani a játékok nyújtotta élményt. Már a tavalyi Ring Fit Adventure is remek ötlet volt tőlük, azonban a mostani újdonság talán még szórakoztatóbbra sikerült.

Mindenki kedvenc bajszos vízvezeték-szerelője, Super Mario ugyanis kombinálja a virtuális világot a valósággal a Mario Kart Live: Home Circuit nevű játékban. A Mario Kartot keveseknek kell bemutatni, a versenyzést azonban a képernyőről félig-meddig a játékosok nappalijába is átültették a japánok egy valódi, távirányítással működő gokart és néhány kapu segítségével.

A nappalidból csinál versenypályát Super Mario 2

Super Mario járművének tetején egy kamera kapott helyet, melynek képe élőben megjelenik a Switch kijelzőjén. A pálya meghatározása után a határok és az ellenfelek virtuálisan jelennek meg, de a főszereplő a valódi lakásban köröz, ahogy az az alábbi videón is látható.

a videó a hirdetés után indul

Több játékos esetén többen is csatlakozhatnak az otthoni versenyekhez, talán így még izgalmasabb is a száguldás. Kár, hogy ezt az élményt csak október 16-tól tapasztalhatják meg a Switch-tulajdonosok, gokartonként nagyjából 36 ezer forintos indulóártól.