A brit Geoffrey Parker nevű vállalat egy hamisítatlan családi sikersztori: a cég játékgyártással foglalkozik már 60 éve, de nem akármilyen szórakozási eszközöket készítenek. A jelenleg a família harmadik generációját foglalkoztató manufaktúra a világ legkiválóbb luxusjátékait készíti, legtöbbször egyéni megrendelésre.

Termékkínálatuk inkább a hagyományosabb táblajátékokra, illetve kiegészítőikre terjed ki, legyen szó például ostábláról, rulettről vagy pókerről. Most azonban elkészítették minden idők legdrágább Monopoly társasjátékát, melyet potom 700 ezer fontért (278 millió forintért) lehet megrendelni.

Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy 1
Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy 2

Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy

Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy

Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy 8
Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy 9
Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy 10
Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy 11
Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy 12
Fotó megosztása:

A játék nem tud többet, mint a hagyományos változat: itt is körbe kell járni a 40 mezőt, és addig kell ügyeskedni az ingatlanpiacon, míg egy ember nem marad talpon. A különbséget a külsőségek jelentik: a szerencse- és a telekkártyák a vevő kérésének megfelelően arany- vagy ezüst fémbevonatot kapnak, míg a tábla alapja aligátorbőr, melyet az Egyesült Államokból importáltak.

Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy 13

Arról nincs információ, hogy az egyébként igen súlyos, 13 kg-os szetthez adnak-e játékpénzt, vagy az alábbi képen is látható eurós bankjegyek valódiak – mondjuk nem lennénk meglepve, ha nem, hiszen aki egy ilyen játékot megengedhet magának, az valószínűleg csak kivesz “némi aprót” a széfből, és azzal kezd játszani.

Ha tied ez a Monopoly, már a játék előtt győztes vagy 14