Az utóbbi időkben boldog-boldogtalan meg akarta újítani a repülést: számtalan dizájn született ablakmentes repülőkről, de az üléspozíciók átalakítása is többször felmerült.

A Windspeed Technologies koncepciója a kilátást helyezi előtérbe, igazi első osztályú élményt nyújtva az utazóknak. Terveik szerint egy kis buborékot helyeznének a kivágott géptörzsre, ahol gyönyörködni lehet a 360 fokos panorámában.

“A cél az volt, hogy egy izgalmas repülés közbeni szórakozást teremtsünk a magángép-tulajdonosoknak és a légiipar szereplőinek” – olvasható a fejlesztők weboldalán. A csepp alakú kitüremkedést úgy tervezték, hogy aerodinamikailag és a teljesítmény szempontjából a lehető legkevesebbet rontson a repülők menettulajdonságain.

A buborék mérete egyébként változtatható: egy nagyobb gépre nyilvánvalóan nagyobb kitüremkedés is ráfér, a kisebb gépeken pedig egy együléses konfiguráció oldható meg a legjobban.

A panorámaülésekbe kétféleképpen lehetne feljutni: az egyik verziónál egy sima lépcsővel lehetne megoldani ezt a feladatot, a másiknál azonban egy lift emelné fel az üléseket, melyek – ahogy az az alábbi videóban látható – a platformmal együtt körbeforgathatóak lennének; a 360 fokos panorámához az utasoknak így még a fejüket sem kell forgatni.

a videó a hirdetés után indul