Szerdán hivatalosan is átlépte Elon Musk vagyona a 100 milliárd dolláros álomhatárt – ez az összeg 30 143 milliárd forintot ér az aktuális árfolyam szerint. A Tesla-vezér elsősorban autós vállalata részvényárainak köszönheti gyarapodását, melyek július eleje óta megduplázták már akkor sem alacsony értéküket. A gyakran őrült zseni szerepben tetszelgő üzletember ezzel a teljesítménnyel csatlakozott Mark Zuckerberghez, aki szintén ettől a hónaptól kezdve írhatja le a vagyonát 12 számmal.

Eközben a világ leggazdagabb embere, az Amazon-vezér Jeff Bezosnál is pozitívan csilingelt a kassza: neki már nem 100, hanem 200 milliárd dollárja van. Az online üzlet részvényárfolyam-változásainak köszönhetően szerdán egy alkalommal elmondhatta az amerikai, hogy 204,6 milliárd dollárt ér az összes üzlete.

Rohamtempóban gazdagodik a világ elitje 2

A teljesítmény értékét tovább növeli, hogy január elsején Bezos vagyona még “csak” 115 milliárd dollár volt. Az azóta összekalapozott 90 milliárd dollár jó részét a koronavírus-járvány ideje alatt gyűjtötte össze, a rengeteg online vásárlásnak köszönhetően. Az Amazon első embere egyébként mindössze a cég részvényeinek 11 százalékát tudhatja magáénak, mégis ez teszi ki vagyonának 90 százalékát.

Bezos egyébként kényelmesen ül a világ pénztrónján, megelőzve az évek óta állandó dobogóst, Bill Gatest: vagyona a becslések szerint 116,1 milliárd dollárt ér.