Több mint kétmillió jüanért (95 millió forintért) kelt el egy szerencsésnek tartott számokból álló telefonszám a hétvégén egy kínai árverésen, amelyen több ezren licitáltak.

Az öt darab nyolcasra végződő számot azért tartották szerencsésnek, mert ezt a számot a gazdagsággal hozzák összefüggésbe Kínában, a mandarin nyelvben a nyolcas a jólétet fejezi ki. A hétvégi aukción ötezren vettek részt, a győztes licitáló 2,25 millió jüant fizetett a szerencsés telefonszámért. 

Ez nálunk furcsa hóbortnak tűnik, de Kínában a kultúra része, és komoly üzleti döntések is múlhatnak a számmisztikán.

Náluk nagy divatja van a különleges telefonszámok és rendszámtáblák vásárlásának. A rekordok között tartják számon, hogy 2004-ben egy nyolcasokból és ötösökből álló mobilszámért több mint 190 millió forintnyi összeget fizetett ki egy vásárló. A pekingi olimpia hivatalos megnyitó ünnepségét 2008. augusztus 8-án, 8.08-kor kezdték el.

Az ötös számhoz a kínaiak a boldogságot és a gazdagságot kapcsolják, de a hatos, a nyolcas és a kilences is a szerencsés számok közé tartozik, mert azok az erőt, a gazdagságot és hosszú életet képviselik.