A koronavírus-járvány miatt a világ tehetősebb felének egy része élénk érdeklődést mutatott olyan ingatlanok iránt, ahová el lehet rejtőzni a külső fenyegetések és veszélyek elől. Kínálat persze mindig akad, de ennek a Kansas állambeli rakétasilóból kialakított luxusbunkernek valószínűleg a legnagyobb túlkínálat idején is akad majd érdeklődője.

Rakétasilóból építettek luxusbunkert 1

A képre kattintva galéria nyílik

A Survival Condo nevű létesítményben a hidegháború során Atlas-rakétákat tárolt az Egyesült Államok hadserege, napjainkban azonban ez számít a világ egyik legbiztonságosabb helyének: legmélyebb pontja 60 méterrel a felszín alatt található, és a 3 méter vastag, megerősített betonfalak nagyjából minden lehetséges támadástól megvédik a bent tartózkodókat.

Rakétasilóból építettek luxusbunkert 2

Helikopter-leszállópálya nélkül nem is lenne teljes a luxus

A nagy gödröt a bunker építői 15 szintre osztották, melyeket minden földi jóval elláttak: a luxuslakosztályok mellett közösségi filmszínház, könyvtár, edzőközpont és sziklamászás várja az ide menekülőket. Persze a biztonságot meg is kell fizetni: a legolcsóbb ingatlanok ára 1 millió dollárról (292 millió forintról) indul, a rezsiköltség pedig havi 2500 dollár, átszámítva 730 ezer forint.

Rakétasilóból építettek luxusbunkert 3

A legdrágább penthouse ára 4,5 millió dollár (1,3 milliárd forint), melyben 5000 négyzetméteren használhatjuk az olyan kényelmi funkciókat, mint az 50 colos LED TV, a biometrikus, kulcs nélküli belépés. Az árhoz plusz biztonság is jár: a beköltözők fejenként öt évre elegendő élelmiszer-tartalékot kapnak.

Rakétasilóból építettek luxusbunkert 4

Egy medence is elfért a létesítményben