Szalagokkal választják el egymástól a helyeket a strandokon, ahol a látogatók kis csoportjai tartózkodhatnak – mondta Marcelo Crivella polgármester egy hétfő esti élő közvetítésben a közösségi médiában.

A helyek 30 százalékát mobilon lehetne lefoglalni, a további 70 százalékukat az érkezés sorrendjében kaphatják a látogatók.

Általában így fest a riói Copacabana strand…

 

Crivella júliusban azt jelentette be, hogy akkor lehet legközelebb a város strandjain tartózkodni, ha meglesz az új koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni védőoltás.

Nemrég újra engedélyezték az óceánban fürdést és a csapatsportokat a strandokon. Rio élete nagyrészt a szabadban zajlik, különösen a hétvégeken nehéz a “cariocákat”, vagyis a rióiakat rávenni, hogy maradjanak otthon. Ilyenkor szokás szerint a strandokat és a bárokat özönlik el.

…és ilyen volt a part, amikor elkezdett terjedni a koronavírus

 

Brazília a világjárvány második leginkább sújtott országa az Egyesült Államok után, már több mint hárommillióan fertőződtek meg és több mint százezren haltak meg a Covid-19 következtében.

Rio de Janeiro állam hivatalos adatai alapján a városban hétfőig 74 674-en kapták el a fertőzést, 8622 páciens hunyt el.