2003 óta Chicago külvárosi részének egyik látványossága a Pie House becenévvel illetett rendkívül vékony ingatlan. Angol nevét, mely magyarul piteházat jelent, ék alakjáról kapta – egyesek szerint ugyanis egy szelet pitére hasonlít az épület.

Nem a szemed csal, ez a ház tényleg ilyen vékony 1

A képre kattintva galéria nyílik

Az Illinois állambeli Deerfield városában található házat a kényszer szülte: Greg Weissman ingatlanfejlesztőnek mindössze egy 364 négyzetméteres telke volt, ebből próbálta kihozni a legtöbbet. Az eredmény a képeken látható, a ház legvékonyabb része mindössze mindössze 90 centiméter.

Nem a szemed csal, ez a ház tényleg ilyen vékony 2

2007-ben mégis gazdára talált a két szinten összesen 104 lakható négyzetméteres otthon, a tulajdonosok 284 ezer dollárt, mai értékre átszámítva 103 millió forintot fizettek érte. Az akkori vevők éppen a múlt héten adtak túl a házon: eredetileg 339 ezer dollárért hirdették azt, de végül 260 ezer dollárért (76,1 millió forintért) kelt el.

Nem a szemed csal, ez a ház tényleg ilyen vékony 3

A ház kívülről szűkösnek tűnhet, de belülről egyáltalán nem az: legszélesebb része már 7,5 méter, és akad benne hely két háló- és két és fürdőszobának plusz egy mosdónak is.

Nem a szemed csal, ez a ház tényleg ilyen vékony 4