Bellagio

Las Vegas egyik legismertebb hoteljét nagyrészt az előtte található szökőkút, na meg George Clooney-ék emelték a köztudatba az Ocean’s Elevennel. A 2000-ben megnyíló, közel 4000 szobás szállodát a Comói-tó mellett található Bellagio nevű olasz település inspirálta. A szökőkút mellett egy hatalmas, 10 700 négyzetméteres kaszinó is várja a vendégeket.

6 hotel, melyeket álmodból felkeltve is megismersz 1

Marina Bay Sands

Szingapúr városképének szerves része a nyitóképen is látható három fő épületből álló hotel, melyek tetején egy hatalmas, ívelt hajó húzódik. A 2561 szobás ötcsillagos komplexum végtelen medencéjénél nincs magasabb, a földszinthez képest 191 méteres magasságban úszhatnak a vendégek a városállam felett.

6 hotel, melyeket álmodból felkeltve is megismersz 2

The Savoy

London szívében található a híres hotel, mely az előbbiekhez képest aprócska: mindössze 267 szobát találni itt. Már 1889 óta nyitva áll a Temze partján az illusztris szálloda, ahol az utóbbi 130 évben olyan vendégek pihentek meg, mint Marilyn Monroe, Frank Sinatra vagy Bob Dylan. Egyik leghíresebb étterme, a Savoy Grill a mai napig Gordon Ramsay sztárséf befolyása alatt áll, így az ételekre sem lehet panasz.

6 hotel, melyeket álmodból felkeltve is megismersz 3

Burdzs al-Arab

A mai napig lenyűgöző a vitorlára emlékeztető hotel épülete, pedig már több, mint húsz éve áll Dubaj egyik mesterséges szigetén a szálloda. 202 szobája közül is kiemelkedik a királyi lakosztály, melyet 24 ezer dolláros (7 millió forintos) áron lehet kibérelni éjszakánként. Az itt megszálló vendégeket Rolls-Royce-szal furikázzák a városban, a vacsorát pedig egy szimulált víz alatti mesés környezetben is el lehet költeni.

Raffles

Visszatérve Szingapúrba, a városállam komoly hagyományokkal rendelkezik vendéglátás terén. Jó példa erre a Raffles Singapore, mely 1878 óta üzemel hotelként. Itt találta ki 1915-ben egy Ngiam Tong Boon nevű bártender a híres Singapore Sling nevű koktélt is.

6 hotel, melyeket álmodból felkeltve is megismersz 4

ICEHOTEL

1990-ben a Svédország északi részén fekvő Jukkasjärvi mellett épült meg a világ első jéghotele. Azóta számos másik jeges szálláshely épült már a világon, de a sarkkörön túl lévő szálloda számít az eredetinek. A Torne folyó vize évről évre, minden december és április között építőanyagot nyújt a szállodának, ahol az átlaghőmérséklet -5 Celsius-fok.

6 hotel, melyeket álmodból felkeltve is megismersz 56 hotel, melyeket álmodból felkeltve is megismersz 66 hotel, melyeket álmodból felkeltve is megismersz 7

Hol aludnál a legszívesebben?
Bellagio
16% (18)
Marina Bay Sands
49% (55)
The Savoy
12% (14)
Burdzs al-Arab
10% (11)
Raffles Singapore
6% (7)
ICEHOTEL
7% (8)