Az űrturizmusra tervezett VSS Unity mellett még egy fontos repülő építését jelentette be a Virgin Galactic. A cél ezúttal a lehető leggyorsabb utazás légkörön belül.

Összesen tizenkilenc utas fér majd a deltaszárnyú szuperszonikus utasszállítóba, amihez a Rolls-Royce szállítja majd a hajtóműveket.

A tervek szerint a repülőgép 18 ezer méteres utazómagasságon a hangsebesség háromszorosával (Mach 3) repül majd. Ehhez a célhoz rögös út vezet, a hatalmas hőhatást tűrő testet megtervezni, legyártani, valamint a fogyasztást észszerű keretek közzé szorítani nem lesz egyszerű. 

Újra eljöhet a szuperszonikus luxusrepülők kora 1

A gépnek ráadásul rendelkeznie kell majd a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) jóváhagyásával, tehát minden biztonsági, környezetvédelmi előírásnak meg kell majd felelniük, ugyanúgy mint az “olcsó” átlagos utasszállítóknak. 

Újra eljöhet a szuperszonikus luxusrepülők kora 2

Ezért kell a Rolls-Royce szövetség, hiszen az angol cégnek már volt tapasztalata Concorde hajtóműveivel, és most egy teljesen új konstrukciót akarnak kidolgozni, ami képes fenntartható üzemanyagokkal is üzemelni.