Sakkozni manapság már az interneten is lehet, legyen szó akár emberi, akár gépi ellenfélről. Ám a játék igazi élvezetét mégis csak az adja, amikor az ellenféllel szemtől szembe ülve próbáljuk kitalálni annak gondolatait, miközben szinte tapinthatóvá válik a feszültség.

Ezt az élményt valószínűleg csak fokozza az ausztrál fémműves Colin Burn munkája. A férfi megalkotta a világ legdrágább sakk-készletét, melynek értéke 4 millió dollár, átszámítva 1,18 milliárd forint. A The Pearl Royale nevű szett figuráihoz 18 karátos fehéraranyat, gyémántokat, zafírásványokat és a déli vizekről származó igazgyöngyöket használt a művész.

Ennél nem is lehetne előkelőbb a királyok játéka 1

Ennél nem is lehetne előkelőbb a királyok játéka 2Ennél nem is lehetne előkelőbb a királyok játéka 3

A készlet nem csupán az értékes hozzávalók összehordásából áll: számtalan órát töltött azzal az ötvös, hogy a legtökéletesebb gyémántokat kiválassza, és azokat tökéletesen elhelyezze a figurákra. A drágakövek össztömege 500 karátot tesz ki. A figurák közül talán a királynők kapták a legrészletesebb kidolgozást, erről külön videót is készített a művész.

a videó a hirdetés után indul

Colin Burn műve egy valóban egyedi alkotás, melyet évente egyszer állítanak csak ki Beverly Hillsben. Az ausztrál alkotó szeretné, ha egy nap a világ legjobb játékosai az ő tábláján, az ő figuráival játszanának le egy tornát.

Ennél nem is lehetne előkelőbb a királyok játéka 4Ennél nem is lehetne előkelőbb a királyok játéka 5