Saját bormárkájának kirobbanó sikere után újabb alkoholos italokkal kapcsolatos projektbe kezd Post Malone. A 25 éves rapper, akit könnyű tetovált arcáról megismerni, egy sörpongligát alapít profi csapatokkal, rögzített versenynaptárral és mindennel, amit elvárhatnak a nézők egy profi sporteseménytől.

Mi az a sörpong?

A sörpong vagy sörpingpong (beerpong) egy közkedvelt ivójáték, mely az 1950-es évekre vezethető vissza, amikor a játékot még ütővel játszották amerikai egyetemisták beirut néven.

Ebben a sportban nem (csupán) a szerencse számít, mint a legtöbb kártyás/kockás ivójátékban, hanem az ügyesség is. A játék célja ugyanis az ellenfél poharaiba juttatni a labdát. A hivatalos szabályok szerint a sörpongot két csapat játssza, csapatonként két taggal és 20 félliteres pohárral. A poharak háromszög alakban vannak felállítva egymással szemben, bennük poharanként 0,1-0,3 liter sör, ízlés szerint.

Sörpongbajnokságot indít Post Malone 2

Az ivós játéknak komoly szabálykönyve is létezik. Aki ezek alapján rendezné a következő házibuliban a mérkőzéseket, annak szüksége van egy 2,43 méter hosszúságú, 0,61 m széles és 70 cm magas asztalra, 10-10 pohárra a sörökhöz, pingponglabdára és legalább 4 sörkedvelő játékosra.

A jogi folyamatok még éppenhogy elkezdődtek, Post Malone egyelőre még csak a World Pong League név levédetésénél tart. A rapper célja nyilvánvalóan az, hogy egy nap nagy pénzeket kaszáljon a sorozattal, melynek logója széles termékpalettán meg fog jelenni az üvegektől kezdve a játékhoz szükséges poharakon és labdákon át a ruhákig.

Post Malone egyébként imád sörpongozni: egy meccsen például 50 ezer dollárt (14,8 millió forintot) nyert el egy feltörekvő rappertől egy Los Angeles-i koncert előtt az öltözőben.