Lassan követhetetlenné válik a mozik fejlődése a színes-szagos, 3-4 dimenziós, minden oldalról jövő képi és hangzásvilággal, ám van valami, ami nemigen változik: az ülések elhelyezése. Ezen változtattak a párizsi Oma Cinema megalkotói, akik eddig nem látott módon ültetnék le a nézőket a (hajlított) vászon elé. Nézd meg az alábbi videón!

a videó a hirdetés után indul

Pontosabban még csak az sem igaz, hogy nem láttunk ilyet. Aki ismeri a Csillagok háborúját, annak ismerősek lehetnek a korong alakú platformok: ilyeneket láthattunk a Galaktikus Szenátusban is, mely számos politikai csatározásnak helyszíne volt.

Ebben a moziban élmény lesz Star Warst nézni 1

A Galaktikus Szenátus a Star Warsból

Több mint 50 éve minden mozi hasonló módon, ugyanazt az üléselrendezést követve épül. Ez a filmszínház-koncepció azonban úgy nyújt egyszerre intim, látványos és magával ragadó filmes élményt, hogy a terem minden ülése a legjobb ülés

– írta Pierre Chican építész, az Oma Cinema alapító-vezérigazgatója.

Ebben a moziban élmény lesz Star Warst nézni 2

A tervek szerint az egyelőre még csak látványtervek szintjén létező mozi már jövőre valósággá válik, olyan szolgáltatásokkal, mint a VIP személyeknek fenntartott bár és társalgó, a pincérek pedig akár film közben is asztalhoz hozzák majd a nassolnivalót és az italokat.