1993-ban nyitotta meg kapuit a belgiumi Brugelette városában a Pairi Daiza nevű magánállatkert. A létesítmény méretét tekintve nem kicsi: 65 hektárával nagyjából másfélszer akkora, mint a Fővárosi Állat- és Növénykert, és négyezer állatnak ad otthont.

Az állatkert különlegessége abban rejlik, hogy nem kell mindenkinek hazaindulnia, ha eljön a záróra. Több szálláshely is található a park területén, melyek mindegyike közel van az itt élő állatok kifutójához – néha talán túl közel is. Jó példa erre a medvék szomszédságában található tágas faház, melyet egy fő éjszakánként 170 eurós (60 ezer forintos) áron vehet bérbe.

Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 1

A képre kattintva galéria nyílik

Valamivel olcsóbban, éjszakánként 129 euróért tölthetjük időnket a rozmárokkal, akik be-betekintenek a 35 négyzetméteres szállásra, ha úgy tartja kedvük.

a videó a hirdetés után indul

Szinte csak a pénztárca mélységén múlik, hogy milyen állat szomszédságában kívánják a vendégek idejüket tölteni. A választék viszonylag széles: van jegesmedvékre, őzekre, oroszlánfókákra, farkasokra és tigriskifutóra néző szállás is.

Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 2

Ezek berendezését úgy alakították ki, hogy hangulatában közel álljon a szomszédos állatok eredeti élőhelyére jellemző körülményekhez. A jegesmedve szomszédságában például a formákat alakították úgy, hogy azok az Északi-sark viszontagságait jelképezzék, a tigris melletti házban pedig a dzsungel színeivel játszottak.