1993-ban nyitotta meg kapuit a belgiumi Brugelette városában a Pairi Daiza nevű magánállatkert. A létesítmény méretét tekintve nem kicsi: 65 hektárával nagyjából másfélszer akkora, mint a Fővárosi Állat- és Növénykert, és négyezer állatnak ad otthont.

Az állatkert különlegessége abban rejlik, hogy nem kell mindenkinek hazaindulnia, ha eljön a záróra. Több szálláshely is található a park területén, melyek mindegyike közel van az itt élő állatok kifutójához – néha talán túl közel is. Jó példa erre a medvék szomszédságában található tágas faház, melyet egy fő éjszakánként 170 eurós (60 ezer forintos) áron vehet bérbe.

Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 1
Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 2

Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson

Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson

Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 10
Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 11
Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 12
Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 13
Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 14
Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 15
Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 16
Fotó megosztása:

Valamivel olcsóbban, éjszakánként 129 euróért tölthetjük időnket a rozmárokkal, akik be-betekintenek a 35 négyzetméteres szállásra, ha úgy tartja kedvük.

a videó a hirdetés után indul

Szinte csak a pénztárca mélységén múlik, hogy milyen állat szomszédságában kívánják a vendégek idejüket tölteni. A választék viszonylag széles: van jegesmedvékre, őzekre, oroszlánfókákra, farkasokra és tigriskifutóra néző szállás is.

Rozmárok figyelnek alvás közben az állatkerti szálláson 17

Ezek berendezését úgy alakították ki, hogy hangulatában közel álljon a szomszédos állatok eredeti élőhelyére jellemző körülményekhez. A jegesmedve szomszédságában például a formákat alakították úgy, hogy azok az Északi-sark viszontagságait jelképezzék, a tigris melletti házban pedig a dzsungel színeivel játszottak.