2015 júniusa óta összesen 60 millió ember próbálta már ki legalább egyszer a Rocket League nevű videojátékot, melynek alapötlete végtelenül egyszerű: autókkal kell terelgetni egy hatalmas labdát az ellenfél kapujáig. Népszerűsége öt év után is töretlen, és ez vélhetően még tovább fog nőni annak köszönhetően, hogy ingyen játszhatóvá válik a játék.

A legnagyobb rajongóknak továbbra is lehetősége lesz valós pénzért különleges autókat és kiegészítőket vásárolni, így a bevételek továbbra is szépen csordogálnak majd a fejlesztők zsebébe. Fontos változást jelent majd azonban, hogy az új játékosok nem a Steamen, a legnagyobb online videojáték-üzlet felületéről tölthetik le a szoftvert, hanem az Epic Games Store-ból.

Azoknak a játékosoknak sem kell aggódniuk, akik korábban, még Steamen vették meg a játékot, de nem akarnak még egy klienssel bíbelődni. A fejlesztők ígéretet tettek arra, hogy a frissítéseket a továbbiakban is rendben meg fogják kapni. Emellett az új tartalmakat is előbb próbálhatják ki azok, akik korábban pénzt adtak a szoftverért.