Szerdán debütál a kínai piacon a Lenovo Legion, a gyártó játékra tervezett okostelefonja. A készülék garantáltan nem fog csalódást okozni azoknak, akik a lehető legmagasabb szintű telefonos játékélményre vágynak: a Qualcomm Snapdragon 865+ processzor és a 6GB RAM együttese minden igényt kielégít, a 128 GB-os háttértáron pedig bőven akad hely a szoftvereknek.

A mobil legkülönlegesebb része azonban a 20 megapixeles szelfikamera, mely nem a megszokott helyen, az előlap felső részén található. A kínai mérnökök nem akarták semmilyen módon megtörni a 6,67 colos AMOLED kijelzőt, ezért inkább a készülék oldalába rejtették, ahogy az a fenti képen is látható.

Furcsa kamerát kapott a kínai gamertelefon 1

A kamera a fényképező alkalmazás megnyitásakor fél másodperc alatt felbukkan és készen áll a használatra, és ugyanennyi idő alatt is tűnik el. A Lenovo szerint a mechanikus részek rendeltetésszerű használat mellett 400 ezer aktiválást bírnak, azaz valószínűleg előbb adja meg magát a készülék másik alkatrésze, mint a kameraszerkezet.

Arról nincs információ, hogy Kínán kívül kapható lesz-e a mobil, az ázsiai országban átszámítva 200 ezer forint körüli áron juthatnak hozzá a vásárlók.