Látványos módon ösztönzi a belgiumi Borgloon városa a helyieket, illetve általában a belgákat arra, hogy belföldön, lehetőleg az ő környékükön töltsék szabadságukat. Egy fasoron néhány csepp alakú sátrat állítottak fel, ahol bárki megszállhat társaival, távol a nyüzsgő településektől.

Csepp alakú sátrakkal csalogatnak turistákat 1

A csepp alakú szállások ötlete a holland Dre Wapenaartól származik. A művész és a város együttműködésének köszönhetően a turisták nemcsak megnézhetik, de akár el is tölthetnek néhány éjszakát a fára felszerelt sátrakban.

Csepp alakú sátrakkal csalogatnak turistákat 2

Borgloon városában már 2011 óta bevett szokás, hogy sátrakkal csalogatják a vendégeket, ám a négy különleges formájú sátor miatt minden korábbinál hamarabb elfogytak a kiadó éjszakák. “Ha több sátrunk lenne, azokban is elfogytak volna a szabad éjszakák júliusra és augusztusra” – mesélte a környék turisztikai vezetője.

Csepp alakú sátrakkal csalogatnak turistákat 3

A szálláshelyeken két ember is kényelmesen elfér, egy éjszaka pedig 70 euróba (25 ezer forintba) kerül. Ezért a pénzért a gömbsátron kívül található fürdőszobát és a barbecue-felszerelést is igénybe lehet venni.

Csepp alakú sátrakkal csalogatnak turistákat 4