A koronavírus-járvány enyhülésével szigorú egészségbiztonsági előírások mellett, de újranyitottak a vidámparkok Japánban, ám mostantól tilos lesz sikítani. A Fuji-Q Highland nevű szórakoztatóközpont által először bevezetett szabályozásban arra kérik a vendégeket, hogy “magukban sikoltozzanak”.

A közösségi médiában sokan kritikus hangnemet ütöttek meg a szabályozással kapcsolatban, mondván, hogy ezt lehetetlen betartani, mire a vidámpark úgy döntött, felülteti két alkalmazottját egyik hullámvasútjára, ezzel is bizonyítva, hogy kivitelezhető az, amit kérnek a vendégektől. Ahogy az alábbi videón is látható, két nem éppen vidámparkozáshoz öltözött, maszkot viselő férfi felült a park egyik hullámvasútjára, és szó nélkül kibírták a közel négyperces menetet.

a videó a hirdetés után indul

A vidámpark vezetőit nem lehet megvádolni azzal, hogy unalmas hullámvasútra ültette volna a kollégákat. A Fujiyama nevű attrakció 1996-ban nyílt meg, és abban az évben igazi rekordernek számított: egyszerre zsebelte be a leggyorsabb (130 km/óra) és a legmagasabb (79 méter) hullámvasútnak járó díjat, és ebben volt a leghosszabb meredeken lejtő rész is, mely 70 méter hosszú.

A sikoly-tiltást átvette Japán többi vidámparkja is az olyan, szokásosnak mondható intézkedések mellett, mint az arcmaszkok kötelező viselése, a testhőmérséklet mérése vagy a távolságtartás.