Joey Chestnut a zabálás koronázott királya, torka a virslik sztrádája, ahol nincs sebességkorlátozás. Karrierje még 2005-ben indult egyetemi diákként egy spárgaevő bajnokságon, amit profikat verve nyert meg. Talán ekkor jött rá, hogy a főállású evőemberséghez van isten adta tehetsége, így sorra indult a versenyeken, kitűnő eredményeket elérve. 

2008-ban már két világrekordot is leküldött a torkán. Februárban 241 csirkeszárnyat tüntetett el fél óra alatt, ezzel lett világelső, majd pár kisebb versenyt nyert meg, Texasban nyolc perc alatt evett meg egy kétkilós marhaszeletet,  a tízperces hot dog evésben pedig már ekkor 52 darabnál tartott. 

A második rekordot Los Angelesben érte el, ahol 231 Gyozát (japán húsos batyu) sikerült magába tömnie. Ezt követően rengeteg helyen gyűrte még le a konkurenciát és a kalóriát, ám az utóbbi években egyre inkább a hot dog evésre specializálódott. 

Céltudatossága idén újabb világrekordot szült, tíz perc alatt darált be 75 darab hot dogot, amivel tavalyi saját eredményét döntötte meg. Az erről készült videó mutatja, mennyire drámai küzdelem ez, és milyen akaraterő kell a hetven feletti szám eléréséhez. 

Joey jelenleg több mint ötven kategóriában őrzi a világ legjobb eredményét, koktélrák, jégkrémtorta, BBQ, tépett disznóhús, széles a paletta, ilyen evő csak egy akad százévente.