1926-os indulásuk után, 1930-ra elkészült a gyárban 2 akkori fő termékük. Az első egy 2,2 KW-os akkor még 48 kg-os elektromos daraboló láncfűrész volt, amit kifejezetten fatelepi munkaeszköznek szántak. 1929-ben viszont már bemutatták a TypeA fadöntő gépet, ami még ugyan 46 kg-os volt, de a Stihl már össze tudta kötni ezt a fűrészt egy külső benzinmotorral, ami akkoriban egyedülálló volt a faipari munkavégzésben.

Az áttörésre sem kellett sokat várni, ugyanis 1930-ban már be is mutatták az első hordozható Stihl gépet, és ettől kezdve fejlesztések egész sora következett. 1932-ben máris egy szabadalommal áltak elő, a 3 tagú patent fűrészlánccal, aminek a hatékonyabb fűrészporkidobás köszönhető, ugyanis ennél a lánc tipusnál, a vágófogak mellé, tisztítófogak is bekerültek.  1934-ben ismét egy azóta is fontos újítást vezettek be, az automatizált olajozást, ami munkavégzés közben folyamatosan biztosítja a lánc és a vezetőlap kenését, használat közben. Két évvel ezután 36-ban már röpsúlyos kuplungot alkalmaznak a gépeikben, aminek nagy előnye, hogy a lánc sebességét automatikusan igazítja a motor fordulatszámához.

1938-tól ezek után, már a Stihl gépek súlyának csökkentésén volt a fő hangsúly, 1950-re készült el a legelső, egy emberes 16 kg-os benzinmotoros Stihl láncfűrész, ami a kézzel forgatható porlasztónak köszönhetően már döntési, és vágási munkálatokra egyaránt alkalmas volt. 1954-re viszont már el is készültek, egy igazán “könnyű” 11 kg-os benzines motorfűrésszel.  1958-ban szintén a Stihl kezdte el alkalmazni, a membrános porlasztót, ami lehetővé teszi, hogy a motorfűrészt, bármilyen pozícióban tartva, lehessen alkalmazni, a porlasztó külön kézi állítgatása helyett. Amint látjuk, a Stihl már a 60-as évek elején, jelentős, és igen felhasználóbarát megoldásokkal fejlesztette, és tökéletesítette gépeit.

Napjainkig még számos súlycsökkentő, kenéstechnológiai, és gépi újításokat vezetett be, így elmondható, hogy manapság már nem csak az erdészeti, és faipari szegmensben, hanem a kerti gépek területén is, a prémium minőséget, az egységes arculatot, és a könnyebb munkavégzést képviseli a Stihl.

Az alábbiakban pedig következzenek a napjainkban elérhető Stihl gépek, hogy mindenki az igényeinek legmegfelelőbb Stihl géppel dolgozhasson.

 

STIHL termékek

 

 • Motorfűrészek és magassági ágnyesők
 • Motoros fűszegélynyírók és kaszák
 • Kombirendszer
 • Sövénynyírók és sövényvágók
 • Fúvó- és szívógépek
 • Permetezőgépek és kézi permetezők
 • Vágótárcsás gépek, talajfúrók

 

VIKING termékek (A STIHL gyártási programjában)

 

 • fűnyírók
 • fűnyíró traktorok
 • kerti komposztáló-aprító gépek
 • motoros kapák
 • gyepszellőztetők

 

Ön se kössön kompromisszumot! Válassza 100 év tapasztalatát, fejlesztését, és élvezze a munkát a Stihl széles eszköz választékával.

A szervíz és kiskereskedelmi hálózata, valamint az alkatrész ellátás, egész Európában, így hazánkban is kiemelkedően stabil, és folyamatos, ami igen nagy előny, a nagyáruházi, no name olcsóbb gépekkel szemben.

 

Válassza például az egyik kiemelt hazai forgalmazó és szerviz hálózat tagját a Megatool szerszámkereskedést, akik több településen üzleteikben is, és webáruházukban www.megatool.hu egyaránt teljeskörű termékkínálatot, szaktanácsadást, alkatrészellátást, és szerviz szolgáltatást biztosítanak egy helyen a Stihl rajongók számára.