Vagyim Makorov orosz fotós elhagyta a turistáknak kijelölt ösvényt, és illegális helyről lőtt lélegzetelállító fotókat. Barátaival együtt elmászott az egyik egyiptomi nagy piramisra, és sötétedéskor, egyedi szemszögből mutatta meg a látványt. 

A nagy piramisokat általában a város felől látjuk, a sivataggal a háttérben. Ezeken nem is látszik mennyire közel van Gíza városa, gyakorlatilag elöntik a horizontot a modern városokra jellemző fények, napjainkban már több mint 3,5 millió ember él a piramisok árnyékában. A gízai területet gyakorlatilag Kairó egyik elővárosának is tekinthetjük,  amely a világ egyik legnagyobb megavárosa 22 millió lakossal. 

Így még sosem láttad az egyiptomi piramisokat 1

A vakmerő oroszoknak meglapulva kellett elkészíteni a képeket, mert Raskalov szerint ha meglátják őket, akkor egytől három évig terjedő börtön várt volna rájuk. Az orosz fotós a képeket saját oldalára posztolta. „Amit fentről láttunk, az a világ hetedik csodája volt, megpróbáltuk megörökíteni a panorámát, hogy mások is gyönyörködhessenek benne” – lelkendezett akkor Makorov, de később bocsánatot kellett kérnie, mert sokan nehezményezték, hogy felmászott az ókori műemlékre.

Így még sosem láttad az egyiptomi piramisokat 2Így még sosem láttad az egyiptomi piramisokat 3