Az Apple eddig technológiai fölényének tudatában tört előre, és a dizájhullámokra felülve a csillagos égig emelték az iPhone árait. Az utóbbi években már nem voltak ritkák a 4-500 ezres kivitelek, de az idők változnak, az iPhone 12 pedig fordulatot hozhat az árpolitikában. 

Az @omgleaks forrásai szerint a gyártó azt tervezi, hogy idén egy 600 dollárnál is olcsóbb új kivitelt dob piacra. Ez elvileg a 4G-képes verziója lesz a belépőszintű, 5,4 hüvelykes iPhone 12-nek, és a pletykák szerint 549 dollárba kerül majd.

Nagy fordulat várható az új iPhone 12 árazásában 1

Ennek az árcsökkentésnek lehet a hozadéka, hogy nem minden kivitelhez jár majd gyárilag töltő. A friss hírek szerint egy igen nagy teljesítményű 20 W-os töltő is készül a telefonhoz, ám ez nem jár minden csomaghoz, sőt az EarPods fülhallgatót is utólag kell megvásárolnia az olcsóbb ársávból választknak.

Természetesen ettől függetlenül a régebbi töltők is használhatóak a telefonokhoz, és az Apple pont ezzel is indokolja a lépést, hiszen így az veszi meg majd a konnektorba dugható egységet, akinek valóban szüksége van rá, a felesleges gyártással nem szennyezik a környezetet. Valójában viszont az 5G technológia miatt megnőtt gyártási költség lehet a fő oka a karcsúsításnak.

Az eddigi információk szerint az iPhone 12 készülékek gyártása valamikor júliusban kezdődik meg, a nagyközönségnek pedig menetrend szerint, szeptemberben mutatják be az új mobilt.