Szégyelljük, pedig majdnem mindenkinél jelentkeznek az aranyér tünetei: 70-80 százalékra tehető azoknak a felnőtteknek a száma, akik székeléskor fájdalmat, vagy végbélből származó vérzést tapasztalnak. Ha te is köztük vagy, jobb, ha minél korábban cselekszel, mert az aranyér kezdeti tünetei még könnyen orvosolhatóak.

Honnan tudod, hogy aranyered van?

Az aranyér egy visszérköteg a végbélben, amelynek fontos szerepe van a széklet ürítésében és annak visszatartásában. Baj akkor van, ha ezekben a visszerekben csomók alakulnak ki, amelyek megnagyobbodhatnak, begyulladhatnak és vérezhetnek. Ha azt veszed észre, hogy nehezebben székelsz a vécén, közben fájdalmat érzel, a kitörlésnél véres lesz a vécépapír, esetleg folyamatosan viszket az hátsó feled, akkor nagy valószínűséggel aranyered van.

 

Az aranyér 4 stádiuma képeken

A képeken jól látszik, miért nem érdemes halogatni a kezelést, és miért fontos, hogy minél előbb cselekedj.

  1. stádium – kezdődő aranyér:

A belső visszerek kitágulnak, a végbél érzékenyebbé válhat, az érzékenyebb véna székelés közben meg is sérülhet. Ezért ebben a stádiumban általában fáj a „nagydolgozás”, esetleg piros vért láthatsz a vécépapíron.

Miért kell gyorsan cselekedned, ha aranyered van? Képeken mutatjuk a választ (x) 1

  1. stádium – problémás aranyér:

Az aranyeres csomók megduzzadnak, és ettől olyan érzésed lehet, mintha folyton lenne valami odabent: a duzzadt csomókat székletnek gondolod, és mert meg akarsz szabadulni tőle, az erőlködés tovább ronthat a helyzeteden.

Miért kell gyorsan cselekedned, ha aranyered van? Képeken mutatjuk a választ (x) 2

     3–4. stádium – előrehaladott aranyér:

Az aranyeres csomók a végbélnyíláson kívülre kerülnek, és nem tudnak visszahúzódni. Egyre erősebb fájdalmat érezhetsz, a viszketés és a vérzés is intenzívebbé válhat. Előfordulhat, hogy nehezen tartod vissza a székletedet. Ha ezeket a tüneteket észleled, fordulj minél előbb orvoshoz.

Miért kell gyorsan cselekedned, ha aranyered van? Képeken mutatjuk a választ (x) 3

Mivel kezeld az aranyered otthon?

Amint a kezdődő aranyér első tüneteit érzed, tehát ha nehezebben székelsz, illetve piros vért látsz a vécépapíron, kezdd el a kezelést. A Proktis-M kúppal és kenőccsel csillapíthatod a fájdalmat és csökkentheted a gyulladást. A Proktis-M végbélkúpot és a Proktis-M plus kenőcsöt nem kell orvossal felíratnod, recept nélkül is megveheted a patikában. A Proktis-M végbélkúp ápoló gyógynövénykivonatokat és hialuronsavat tartalmaz, amely amellett, hogy nagy a vízmegkötő képessége, klinikailag igazoltan képes felgyorsítani és javítani a szövetek regenerációját és a sebgyógyulást.

Miért kell gyorsan cselekedned, ha aranyered van? Képeken mutatjuk a választ (x) 4

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!