Lassan, de biztosan közeledünk az Apple új csúcsmobiljának megjelenéséhez. Ahogy azt már megszokhattuk, az iPhone 12-esről is rengeteg pletyka és híresztelés jelent meg: már-már tudni lehet, hogyan is fog kinézni a készülék, és mivel lehet tölteni.

Ez utóbbi területen az Apple újítással készült, ugyanis a friss hírek szerint akár 20 W-os töltővel is pótolhatjuk a készülék energiaigényét. Ez azonban nem jár mindegyik új telefonhoz, sőt: egy megbízható Apple-elemző szerint az iPhone 12-es dobozában ne keressük a töltőt, de a headsetet se.

Az Apple döntése mögött környezetvédelmi, illetve költségcsökkentési okok állhatnak: ahhoz, hogy alacsonyan – “alacsonyan” – tudják tartani az új, már 5G-s technológiával rendelkező telefon árát, kihagyják az egyébként meglehetősen drága kiegészítőket, melyeket nem is biztos, hogy használnak a vevők. Sokan ugyanis a korábbi telefonjaikhoz kapott adapterek és kábelek segítségével töltik fel mobiljaikat, a legyártott eszközök pedig csak a környezetet terhelik.

Kövess minket a Facebook-on!