A MSCHF nevű csoport korábban már többször felhívta magára a figyelmet nem mindennapi tevékenységével. Készítettek már olyan YouTube-csatornát, ahol a főszereplő mindent, de tényleg mindent megevett a majonézen át (igen, a csomagolást is) a fényképig; zsákbamacskát is árultak, melyben a használt rágótól a robogóig bármi lehetett, és a streamingszolgáltatók orra alá is borsot törtek egy időben.

Legújabb projektjükben nem kevesebb, mint 25 ezer dollárt, átszámítva 7,9 millió forintot szeretnének szétosztani. Egy youtuberrel, a 37,5 milliós követőtáborral rendelkező Mr. Beasttel összefogva megalkották a Finger On The App nevű mobilalkalmazást, melynek neve angolul el is árulja, mi a feladat: tartsd az ujjad az applikáción.

A csak Apple-készülékekre letölthető programban június 30-án, magyar idő szerint reggel 9 órakor egy egyszeri játék veszi kezdetét, ahol a résztvevőknek a lehető legtovább a képernyőn kell tartaniuk az ujjukat. A győztes az, aki utoljára emeli el a kijelzőről a kezét, és nyerhet akár 25 ezer dollárt. A nyeremény összege azonban a többi játékos szaván is múlik: akik kiestek, szavazhatnak, hogy mennyit adnának a győztesnek – a nulla is lehet egy választás, így a végösszeg egészen alacsony is lehet.

Nyolcmillió forintot nyerhet egy fura mobilos játék győztese 2

A játékosoknak alapvetően egy életük lesz, azaz ha egyszer elveszik az ujjukat a képernyőről, kiestek. Az életek száma háromra növelhető, ha van néhány méteres közelségben egy másik játékos, amit a Bluetooth-kapcsolat létrejöttével lehet ellenőrizni. Ekkor hiba esetén 10 másodperc marad a játék folytatására. Az alkalmazást ide kattintva lehet letölteni.

Kövess minket a Facebook-on!