A londoni központú PriestmanGoode nevű dizájncég a Space Perspective nevű vállalattal egy olyan projekten dolgozik, melynek keretében a közeljövőben rengeteg embert az űrbe juttathatnának. Ehhez azonban rakétákra nem lesz szükség: a tervek szerint egy erős, a nagy nyomáskülönbségnek ellenálló ballonra és kapszulára bízzák a feladatot, melyben egyszerre nyolc utas és egy pilóta juthat el a világűr peremére.

A hatórás út során a ballon 30 480 méteres magasságba emelkedne, ahol két órán át csodálhatnák a gazdag utasok a kilátást, melyet akár azonnal meg is oszthatnának az interneten. A kapszula az út végén a tengerbe érkezne, ahonnan egy hajó szedné össze a világűr határát megjárt felszerelést és az embereket.

a videó a hirdetés után indul

A Space Perspective tervei szerint az első személyzet nélküli tesztjárat 2021 elején indulhat a NASA Floridában található létesítményéből, a Kennedy Űrközpontból. Ha minden a tervek szerint alakul, az első űrturisták 3,5-4 év múlva utazhatnak a ballonnal, fejenként 125 ezer dollár (39 millió forint) körüli áron.

Kövess minket a Facebook-on!