A legtöbb ember egy jégkrém elfogyasztása után eldobja a pálcikát, ám a Mash nevű YouTube-csatorna tartalomkészítője nem ilyen személy. A barkácsvideókkal eddig 12 ezer feliratkozót gyűjtő videós nemrégiben egy kalimbával, egy zongoraszerű billentyűs hangszerrel állt elő, ám itt maga a leütött billentyű rezgése adja a hangot, nem az azáltal megmozdított húrok.

Mash a kalimbához felhasználta a jégkrémes pálcikákat, ezek szolgáltak a hangszer billentyűiként. A zeneszerszám megalkotásához egyébként nem volt sok eszközre szüksége: egy hosszabb fadarab és néhány csavar segítségével rögzítette a vékony falapokat. A hangszer behangolásához mindössze egy mobiltelefonos alkalmazásra volt szüksége.

A négy oktávos hangterjedelmű kalimbán egy külön sorban kaptak helyet a félhangok, továbbfejlesztve egy korábban készített változatot, ahol a “fekete billentyűk” a többi között kaptak helyet. A legnagyobb javulást mégis a jobb hangzás jelenti, melyet a szélesebb pálcikáknak köszönhet. Az alábbi videóban a készítési folyamat mellett néhány dallamot is eljátszott a készítő új hangszerén.

Kövess minket a Facebook-on!