Az ukrán főváros, Kijev mindössze 100 kilométerre található a csernobili atomkatasztrófa helyszínétől. Az 1986. április 26-án bekövetkezett baleset ugyan közvetlenül nem érintette az ottani lakosságot, ám mély nyomot hagyott az emberekben a történelmi esemény. Ennek fényében nem csoda, hogy többen is megijedtek, amikor az égen egy gombafelhőre hasonlító képződményt láttak, mely éppen Csernobil felől érkezett.

A felhő nem egy klasszikus gombafelhő volt, hiszen hiányzott a kalapja. A teteje lapos volt, ám ez is elég volt ahhoz, hogy kissé megriadjanak az emberek. A közösségi médiát elárasztották a felhőről készült képek, olyan kommentekkel, mint “Putyin új nukleáris fegyvert tesztel?”

Ijesztő felhő jelent meg Csernobil felett az égen 2

Az ukrán hatóságok megnyugtattak mindenkit, hogy nem kell aggódni, Csernobilnak semmi köze nincs az úgynevezett üllős zivatarfelhő kialakulásához. Az akár 12-18 kilométer magas felhőből jelentős mennyiségű csapadék eshet jobb esetben zápor, rosszabb esetben jég formájában, télen pedig hó szállingózhat belőle.

Ijesztő felhő jelent meg Csernobil felett az égen 3

Kövess minket a Facebook-on!