A bajorországi Schweinfurt egyik postájára gyanús csomag érkezett június 20-án. A dolgozók szerint rettentően büdös szaga volt a küldeménynek: mivel úgy vélték, valamilyen veszélyes anyagot rejthet a csomagolás, kihívták a rendőrséget és a tűzoltókat is a helyszínre.

A hatóságok nem bíztak semmit a véletlenre: evakuálták az épületet, 60 embernek kellett az utcán megvárnia, míg valahogy megoldják a problémát. A szag miatt 12 ember orvosi kezelést kapott az émelygése miatt, hat embert pedig elővigyázatossági okokból kórházba is szállítottak.

A kiürítés után megvizsgálták, mit is rejt a csomag. Ekkor derült ki, hogy négy durián miatt vonultak ki a rendőrök és a tűzoltók húsz autóval. A csomagot egy Nürnbergben élő 50 éves férfi küldte a városban élő ismerősének. A gyümölcsök végül eljutottak a címzetthez.

Ezúttal Németországban okozott gondot a világ legbüdösebb gyümölcse 1

A durián egy Délkelet-Ázsiában honos gyümölcs, melyet tüskés külsejéről és rettentően büdös szagáról lehet könnyen felismerni. A 15-25 cm átmérőjű durián a helyiek körében egyébként egy kedvelt, ízletes gyümölcs, ám a tömegközlekedési eszközökön és a repülőkön még a szállítását is tiltják, de egyes hotelekbe sem engedik be a gyümölcsöt szaga miatt. Thaiföld igazi durián-nagyhatalom: 2018-ban 600 ezer tonna gyümölcsöt termesztettek az országban, melynek nagy része külföldön talált gazdára.

Ahogy például almából, úgy duriánból is többféle létezik. Az eddig nemesített nagyjából kétszázféle duriánnak különböző íze, illata és textúrája van. Süteményeket, jégrémeket, édességeket ízesítenek vele, de a legelvetemültebbek még pizzára is képesek rátenni.

Ezúttal Németországban okozott gondot a világ legbüdösebb gyümölcse 2

Duriánból készült palacsinták és gombócok

Kövess minket a Facebook-on!