Nagyjából a golf kialakulásának kezdete, azaz a 15. század óta része a sportágnak, hogy a játékosokat kíséri egy caddie, egy ember, akinek az a feladata, hogy cipelje a 18 vagy akár 27 lyukas pályán a golfütőket. Persze léteznek olyan humánusabb megoldások is, amikor maga a játékos viszi felszerelését, vagy húzza maga után egy kiskocsin, de a profi mérkőzéseken a mai napig jelen vannak a cipekedőfiúk.

Az ő munkájukat veszélyezteti egy elektromos kiskocsi, mely golfozás közben követi tulajdonosát. A játékosnak egyszerűen rá kell pakolnia a holmiját a szerkezetre, majd a távirányítón a követési üzemmódot választva a CaddyTrek nevű gép mindig a közelben lesz, ha új ütőre van szükség.

A 24 voltos lítiumion-akkumulátorral szerelt gépsegéd egyetlen feltöltéssel egy 27 lyukas pályán is követni tudja a gazdáját, és könnyen szállítható, hiszen csak 17 kilót nyom az üres CaddyTrek. Hátránya, hogy igen drága: a legolcsóbb példányok is 1095 dollárba, azaz 338 ezer forintba kerül, ám akinek fontos a kényelem, megérhet ennyit az önjáró kocsi. Már csak az ütők és a labdák hiányoznak:

Kövess minket a Facebook-on!