Kezdésnek jöjjön az abszolút túlzás, a címben említett, kizárólag hírverésre szolgáló, teljesen értelmetlen darab tízmillióért. Igen, ennyit kért érte a Billionaire Couture nevű olasz divatmárka, ami mögött nem meglepő módon a dörzsölt üzletember, és ex-F1-csapatfőnök Flavio Biratore áll.

Ahogy az lenni szokott, ebből sincs már rendelhető, eladó példány, talán sosem volt, mert mint esernyő, garantáltan egy haszontalan darab. A nehéz bőr minden, csak nem megfelelő alapanyag esernyőkészítéshez.

Ez a világ legdrágább esernyője, krokodilbőrből 1

Aki valóban az esernyők csúcsára vágyik, annak (nem meglepetés) egy angol manufaktúrához kell fordulnia. Az elegancia és az örök esők hazájában természetes, hogy az esernyőkészítést is a legmagasabb szintre emelték.

Ez a világ legdrágább esernyője, krokodilbőrből 2

A Fox Umbrellas például nem évekre, hanem évtizedekre készíti termékeit, már 1868 óta. Tapasztalat tehát van, a gyártás mellett vállalnak javítást, restaurálást is, ami elég furcsán hangzik az ötszáz forintos, eldobható kínai gagyik világából nézve.

Ez a világ legdrágább esernyője, krokodilbőrből 3

Kínálatuk 100 fontról, vagyis 40 ezer forintról indul, a legdrágább kézzel készített darabokért pedig több, mint 1000 fontot (400 ezer forint) kérnek. Ezek szárát egy darab fából faragják ki, kérésre bőséges ezüst díszítést kapnak, az esernyő anyaga pedig a legmodernebb, vízlepergető hatású szövetből készül.