Japán északnyugati részén, Szakata városában 1959 óta készít golfütőket a Honma. A vállalat több profi játékost is ellát golfütőkkel, de a hobbijátékosok számára is kínálnak felszereléseket. A cég elismertségét jelzi, hogy az eladott termékeik értéke előző évtizedben meghaladta a 300 millió dollárt (91,6 milliárd forintot).

Kínálatuk csúcsa a Beres névre keresztelt szett, melyre ránézve azonnal látszik, hogy nem mindennapi darab. Az ütők fejének minden egyes négyzetmillimétere alapos, precíz munka eredménye, melyért a Honma legtöbb tapasztalattal rendelkező takumija a felelős. A  bordáknak köszönhetően a golflabda messzebbre és pontosabban repül, a 24 karátos aranybevonat pedig valósággal megkoronázza ezt a mérnöki műtárgyat.

Itt az aranyozott golfütő azoknak, akiknek semmi sem drága 1

Ki az a takumi?

A Takumi lehet keresztnév is, melynek jelentése ügyesség. Másik jelentése lehet az artizán, azaz mesterember. A takumi egyfajta elismerés, melyet azok a szakemberek érdemelnek ki Japánban, akik legalább 60 ezer munkaórát, azaz nagyjából 25-30 évet eltöltöttek szakterületükön, munkájuk eredménye pedig kifogástalan, tökéletes minőségű.

A Beres golfütők férfi és női változatban is kaphatók. A kínálat csúcsán található driver, vagyis az az ütő, melynek segítségével a legmesszebbre lehet eljuttatni a labdát, 4500 dollárba (1,3 millió forintba) kerül.

Kövess minket a Facebook-on!