Az osztrák Bundesliga egyik legjobbjává nőtte ki magát az idei szezonban Szoboszlai Dominik. A Red Bull Salzburg 19 éves játékosára a nemzetközi sajtó is felfigyelt, így nem is csoda, hogy jelölték a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó futballistának járó elismerésére, a Golden Boy-díjra. Az olasz Tuttosport által 2003-ban alapított díjról negyven rangos futballszakíró dönt, mindegyikük öt játékosra adhatja le szavazatát. A futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kaphatnak.

A Tuttosport a honlapján tette közzé a száz legjobb fiatal labdarúgó névsorát – rájuk a szurkolók is voksolhatnak -, a listán a játékospiacon jelenleg 13,5 millió eurót (4,66 milliárd forintot) érő Szoboszlai mellett olyan játékosok találhatóak, mint korábbi csapattársa, az azóta a Borussia Dortmundot erősítő Erling Haaland, a szintén dortmundi Jadon Sancho, a Bayern Münchent erősítő Alphonso Davies, vagy az FC Barcelona szélsője, Anssumane Fati. A listáról minden hónapban húsz név kerül le, a legjobb húsz mezőnye így októberre alakul ki.

A Golden Boy-díjat korábban olyan futballisták nyerték el, mint Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011), vagy Kylian Mbappé (2017) – utóbbi jelenleg a világ legértékesebb játékosa.

Kövess minket a Facebook-on!